Ο 1ος σκόρερ του Απόλλων αποκαλύπτεται!

Ο πρώτος σκόρερ της Ελαφράς Ταξιαρχίας, Θωμάς Ντάφλας, ανοίγει τα χαρτιά του στο academania-sports και περιγράφει όλα όσα έζησε τη σεζόν που μας πέρασε. Διαβάστε πως αποφάσισε να αφήσει την ΑΕΚ για να πάει στη Νορβηγία και πως τελικά κατέληξε στον Απόλλων Σμύρνης.

Ρίσκαρε πάρα πολύ τη σεζόν που μας πέρασε καθώς άφησε πίσω του την ΑΕΚ για να δοκιμαστεί στη Νορβηγία. Τελικά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Νέων με τον Απόλλων Σμύρνης καταφέρνοντας να σκοράρει 13 φορές και να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Ο Θωμάς Ντάφλας αποκαλύπτει στο academania-sports όλη την ιστορία της εφετινής σεζόν, τονίζοντας ότι έπρεπε να ρισκάρει και το έκανε. Διαβάστε όλα όσα είπε για το Μοσχάτο, την Δ’ Εθνική, την πρώτη προπόνηση με την Ένωση, τις εμπειρίες του από τη Νορβηγία, καθώς και τη σεζόν με τον Απόλλων Σμύρνης.

«Έπρεπε να ρισκάρω και ρίσκαρα»

Τελείωσε η σεζόν με τον Απόλλων. Πως κρίνεις την εφετινή σεζόν;
Σε ατομικό επίπεδο πήγα καλά πιστεύω, έβαλα 13 γκολ. Τώρα σε ομαδικό επίπεδο ο Απόλλων έπαιξε καλό ποδόσφαιρο από τη μέση της σεζόν και μετά. Ήμασταν μια νέα ομάδα και αυτό ήταν δύσκολο, μέχρι να δεθούμε τόσο σαν παίκτες μέσα στο γήπεδο, όσο και ως άνθρωποι για να κάνουμε παρέα ο ένας με τον άλλον. Σε αυτό μας βοήθησαν ο προπονητής και ο γυμναστής μας και έτσι φτάσαμε σε αυτό το επίπεδο και στη μέση της σεζόν να κερδίσουμε τον Παναθηναϊκό και να πάρουμε 3-4 συνεχόμενα καλά αποτελέσματα. Το πιο δύσκολο είναι να δεθεί μια νέα ομάδα. Ήταν μια επιτυχημένη σεζόν θεωρώ και για εμένα και για τον Απόλλων.





Πάμε λίγο στον τρόπο με τον οποίο έφτασες στον Απόλλων. Έφυγες από το Μοσχάτο και έζησες για λίγο στην ΑΕΚ. Πως ήταν η πρώτη προπόνηση και γενικά το κλίμα εκεί;
Όπως είχα πει και πιο παλιά ανατρίχιασα όταν μπήκα στην πρώτη προπόνηση. Στην αρχή δεν πίστευα που βρισκόμουν. Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για εμένα. Είχα άγχος όπως θα είχαν όλοι και μέχρι να καταλάβω που βρισκόμουν βίωσα μια περίεργη κατάσταση.

Προχωράει το θέμα με την ΑΕΚ. Τι έγινε τελικά και έφυγες;
Είχαμε στείλει με τον μάνατζέρ μου το dvd στο εξωτερικό και κάποιος μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν δοκιμαστικά για μια ομάδα Α’ Εθνικής στη Νορβηγία. Ήμουν ήδη 5-6 ημέρες στην ΑΕΚ, πήγαινα καλά και ακουγόταν ότι θα μείνω. Πηγαίνοντας στην προπόνηση μίλησα στον Κύριο Λυμπερόπουλο και τον ρώτησα αν μπορούσε να μου πει τι θα συμβεί, αν θα μείνει στην ΑΕΚ ή όχι ώστε να μην χάσω την ευκαιρία να δοκιμαστώ στο εξωτερικό. Αυτός μου είπε ότι οι πιθανότητες του να μείνω ήταν 70-30 και να περιμένω ακόμα δύο ημέρες ώστε να σιγουρευτεί η παραμονή μου. Όμως στην Νορβηγία περίμεναν να δουν αν θα πάω ή όχι και αποφάσισα να ρισκάρω. Από ότι φάνηκε ίσως να ήταν και λάθος αυτή η επιλογή.

Πηγαίνεις στη Νορβηγία. Τι συναντάς εκεί και πως είναι τα πράγματα συγκριτικά με την Ελλάδα.
Σε επίπεδο αγωνιστικό δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Το επίπεδο τους θα έλεγα ότι ήταν χαμηλότερο από της Ελλάδας στην Α’ Εθνική. Αλλά σε θέματα οργανωτικά, διοικητικά, οικονομικά και όλα τα υπόλοιπα ήταν πιο ανεπτυγμένα τα πράγματα. Καμία σχέση με την Ελλάδα. Δεν ήταν όμως καλύτερα από την ΑΕΚ, ίσως ήταν στα ίδια επίπεδα με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ένας τεράστιος σύλλογος με μεγάλη δυναμική. Και στα επίπεδα της οργάνωσης και οικονομικά από ότι ακούμε. Απλά πηγαίνοντας εκεί είδα κάτι άλλο σε σχέση τόσο με το Μοσχάτο που ήμουν, όσο και σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που πέρασα για να δοκιμαστώ μετά.

Τι έγινε στη συνέχεια εκεί και επέστρεψες στην Ελλάδα;
Έγιναν διάφορα. Αρχικά πήγα δοκιμάστηκα στην ομάδα, στη συνέχεια έπαιξα και ένα φιλικό πήγα πολύ καλά. Μου είπαν ότι θα με έχει η ομάδα και αν τους κάνω θα συνεχίσω, αν δεν είμαι ακόμα έτοιμος σε διάφορα θέματα τότε θα με έστελναν δανεικός σε ομάδα Β’ Εθνικής. Όλα πήγαιναν μια χαρά, μέχρι που οι άνθρωποι που είχα πάει εκεί με ρώτησαν αν έχω μάνατζερ στην Ελλάδα. Τους είπα πως έχω και από τη στιγμή που το έμαθαν εξαφανίστηκαν. Δεν τους ξαναείδα και έτσι δεν είχα μετά καμία επαφή με την ομάδα, ώστε να συνεχίσω εκεί.

Γίνεται και αυτό και επιστρέφεις. Πως καταλήγεις στον Απόλλων;
Πήγα δύο ημέρες πριν λήξει η μεταγραφική περίοδος. Ο Κύριος Ψυρόπουλος με ήξερε, με είδε και δύο ημέρες στην προπόνηση και υπέγραψα εκεί. Ο μάνατζέρ μου είχε ήδη κάποιον ποδοσφαιριστή εκεί, οπότε είχε την πρόσβαση ώστε να με προτείνει και να με δουν και να γίνουν τα πράγματα πιο γρήγορα. Έτσι και υπέγραψα δύο ημέρες πριν τη λήξη των μεταγραφών. Προτού πάω όμως εκεί είχα δοκιμαστεί στον Αστέρα Μαγούλας και τον Πανεγειάλιο. Εκεί  δεν τα βρήκαμε για λόγους συμβουλεύουν. Με ήθελαν ως εκπαιδευόμενο επαγγελματία και δεν βγάλαμε άκρη. Έτσι αποφάσισα να παίξω σε μια ομάδα νέων στην Σούπερ Λιγκ, ώστε να έχω την προοπτική να ανέβω στην πρώτη ομάδα.

Μετάνιωσες για την απόφαση που πήρες; Το να αφήσεις την ΑΕΚ;
Δεν ξέρω. Μπορεί να κατέληγε αλλιώς στην Νορβηγία. Έπρεπε να ρισκάρω είτε να χάσω την ΑΕΚ, είτε την Νορβηγία. Διάλεξα την Νορβηγία και ρίσκαρα, στην πορεία φάνηκε ότι ήταν λάθος, αυτή ήταν όμως η επιλογή μου. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου βγει σε κακό ή σε καλό, μπορεί να μου βγει σε καλό όλο αυτό μέσα από την πορεία που έκανα με τον Απόλλων.

Τι διαφορές είχε το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής συγκριτικά με των Νέων της Σούπερ Λιγκ;
Πρώτα από όλα το επίπεδο τεχνικά και ταχτικά στη Σούπερ Λιγκ είναι πολύ καλύτερο από ότι στη Δ’ Εθνική. Όμως στη δύναμη και στο άγχος ου να πάρεις το αποτέλεσμα κάθε Κυριακή για να πάρεις πρωτάθλημα και Κύπελλο ήταν σε άλλο επίπεδο στο Μοσχάτο. Αυτή είναι κυρίως η διαφορά εκεί παίζεις καθαρά για τη νίκη, για να πάρεις πρωτάθλημα, Κύπελλο να πάρεις ακόμα και τα λεφτά σου του μήνα. Καμία σχέση με το κ20 που ναι μεν παίζεις για να κερδίσεις αλλά έχεις πίσω στο μυαλό σου να παίξω καλά για να με δουν και να ανέβω επίπεδο. Το επίπεδο τεχνικά είναι καλύτερο στη Σούπερ Λιγκ, ωστόσο εκεί υπάρχουν άλλες δυσκολίες.

Πιστεύεις ότι το πρωτάθλημα κ20 της Σούπερ Λιγκ σας προετοιμάζει κατάλληλα για το αντρικό επίπεδο;
Αυτό δεν είναι καθαρά θέμα του πρωταθλήματος αλλά της κάθε ομάδας. Το τι ανθρώπους επιλέγει. Εμείς με τον γυμναστή και τον προπονητή που είχαμε, είχαμε ότι καλύτερο για να προετοιμαστούμε για το επόμενο βήμα. Αυτό είναι θέμα της κάθε ομάδας ξεχωριστά το τι σκοπούς έχει.

Σας επηρέασε καθόλου εσάς ότι ο Απόλλων υποβιβάστηκε;
Δεν νομίζω να επηρεάζει την ομάδα. Όλοι μας είχαμε στόχο να δείξουμε ότι αξίζουμε να είμαστε στο επόμενο επίπεδο. Εμένα προσωπικά δεν με επηρέασε τα υπόλοιπα παιδιά δεν γνωρίζω.



   «Θέλω να μείνω στον Απόλλων υπό προϋποθέσεις»

Πως ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;
Μικρός, όπως όλα τα παιδιά. Δεν θυμάμαι ακριβώς να σου πω την αλήθεια. Αρχικά ξεκίνησα να παίζω σε κάτι ακαδημίες του Μύλωνα σε 5*5 και ένας προπονητής που είχα ήταν και στην Καλλιθέα. Σε ηλικία 12-13 με πήρε στην Καλλιθέα, οι προπονητές άλλαζαν, μέχρι που ήρθε ο Δημητρίου, ο οποίος ταυτόχρονα εκτός από εμάς που ήμασταν τότε 13-14 χρονών ήταν και στο Μοσχάτο. Όταν το Μοσχάτο ανέβηκε Δ’ Εθνική, εγώ ήμουν 16 και με πήρε στην ομάδα. Εκεί έπαιξα 25 ματς σε μικρή ηλικία στην Δ’ Εθνική και πήρα πολλές εμπειρίες. Μετά πέρασαν ακόμα δύο χρόνια στο Μοσχάτο και μάλιστα τη μια σεζόν καταφέραμε να πάρουμε και πρωτάθλημα και Κύπελλο. Η συνέχεια είναι η γνωστή που ανέφερα πιο πάνω.

Να υποθέσω ότι όταν πήγες στο Μοσχάτο κατάλαβες ότι μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο και να το κάνεις επάγγελμα;
Κοίταξε όταν στα 16 πας σε μια ομάδα που έχει παίκτες οι οποίοι πληρώνονται, που έχεις στόχο να σωθεί η ομάδα γιατί υποβιβαζόταν αρκετές, υπήρχαν ταξίδια, εκεί αρχίζεις να καταλαβαίνεις «γιατί όχι; Γιατί να μην παίζω ποδόσφαιρο;». Αυτός ήταν ο στόχος μου από μικρός, απλά εκεί κατάλαβα ότι μπορώ κιόλας να τον πραγματοποιήσω.

Ποιοι είναι οι δικοί σου στόχοι από εδώ και πέρα;
Στόχος μου είναι να βρω μια ομάδα που θα με εμπιστευτεί για να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου.

Σαν Θωμάς πως βλέπεις τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Ποια είναι τα όνειρά σου;
Θέλω να καταξιωθώ στο χώρο του ποδοσφαίρου και να παίξω στην Α’ Εθνική.

Ελλάδα ή εξωτερικό;
Πιο κοντινός στόχος είναι να παίξω στην Ελλάδα, μετά αν υπάρχει ικανότητα και αν τα φέρει η τύχη ώστε να κάνεις καλές σεζόν και ενδιαφερθεί κάποια ομάδα γιατί όχι; Το εξωτερικό είναι στόχος όλων, απλά το θέμα είναι ότι αν μπορείς να το κάνεις, αν έχεις την τύχη να φτάσεις μέχρι εκεί. Η ικανότητα υπάρχει σε πολλά παιδιά στην Ελλάδα, το θέμα είναι αν έχεις την τύχη, αν συνεχίζεις να δουλεύεις για να φτάσεις μέχρι εκεί.




Αυτή τη σεζόν θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να παίξεις σε αντρικό επίπεδο;
Ναι, έχω την εντύπωση ότι μπορώ να παίξω. Θεωρώ ότι έχει δουλέψει και συνεχίζω να δουλεύω και θα καταφέρω να ανταπεξέλθω σε αυτό.

Δεκάρι ή επιθετικός;
Δεν έχω πρόβλημα, όπου θέλεις ο προπονητής μου.

Εσύ που νιώθεις καλύτερα;
Υπάρχουν παιχνίδια που ο χώρος του κέντρου είναι ασφυκτικά κλεισμένος, οπότε στην επίθεση είναι πιο εύκολο να διεισδύσεις και να κάνεις την διαφορά. Υπάρχουν και ματς όπου τα στόπερ κλείνουν πολύ καλά και έτσι είσαι αναγκασμένος να γυρίσεις στο χώρο του κέντρου για να παίξεις καλύτερα. Δεν έχω πρόβλημα εγώ, όπου θέλει ο κάθε προπονητής θα παίζω.

Σε έχουμε δει και αμυντικό χαφ. Από πού προέκυψε αυτό;
Στο Μοσχάτο δεν έπαιζα επιθετικός, έπαιζα είτε δεκάρι, είτε αμυντικό χαφ.

Η αλλαγή στην θέση πως ήρθε;
Δεν έγινε κάποια αλλαγή. Η αλλαγή έγινε στον Απόλλων. Σαν παίκτης πάντα έπαιζα 10άρι, αν χρειαζόταν να παίξω αμυντικό χαφ έπαιζα όχι τόσο αμυντικά, όσο προσπαθούσα να προωθήσω την μπάλα. Τώρα στον Απόλλων τραυματίστηκε ο επιθετικός μας, είχε ξεκινήσει να σκοράρω και έτσι ο Κύριος Ψυρόπουλος με τοποθέτησε στην κορυφή της επίθεσης.

Ας κλείσουμε όπως ξεκινήσαμε για τον Απόλλων. Θέλεις να μείνεις στην ομάδα;
Θέλω να μείνω καθώς ο Απόλλων είναι μια ιστορική ομάδα, ωστόσο πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί αυτό. Αυτό προϋποθέτει το να σε εμπιστεύονται οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί, η ομάδα να έχε διοικητική υγεία όπως είχε και πριν. Εννοείται θα με ενδιέφερε να συνεχίσω στον Απόλλων, μιλώντας πάντα για την πρώτη ομάδα, καθώς δεν έχω δικαίωμα συμμετοχής πλέον στο κ20, από τη στιγμή μάλιστα που εκεί ανήκω ακόμα.




Μαρία Τσίχλα