Αφράτης: Σεβόμαστε την ΑΕΚ, αλλά θέλουμε το πρωτάθλημα

Μερικές ημέρες πριν τον πρώτο αγώνα τον μπαράζ ο στόπερ του Αλίμου, Γιώργος Αφράτης μιλάει στο academania-sports για το ματς με την ΑΕΚ, τον στόχο της ομάδας του, καθώς και όλα αυτά που πέρασε την φετινή σεζόν στον Πανηλειακό.


Μπορεί να διανύει το 20ο έτος της ηλικίας του, αλλά οι εμπειρίες που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από το ποδόσφαιρο τον κάνουν να φαίνεται… μεγαλύτερος. Ο Γιώργος Αφράτης ήταν επαγγελματίας από την προηγούμενη σεζόν στην Γλυφάδα, μετακόμισε στον Πανηλειακό, προετοιμάστηκε στο εξωτερικό, έζησε την… παραίτηση της ομάδας του από το πρωτάθλημα και στη συνέχεια φόρεσε τη φανέλα του Αλίμου για το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Μερικές ημέρες πριν από τον… πρώτο μεγάλο αγώνα με την ΑΕΚ μιλάει στο academania-sports για την ομάδα Νέων του Αλίμου, όσα έζησε στον Πανηλειακό και τονίζει ότι μπορεί αυτός και οι συμπαίκτες του να σέβονται την Ένωση, αλλά θέλουν να την κερδίσουν και να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη

Πήγες στον Άλιμο στη μέση της σεζόν. Δυσκολεύτηκες καθόλου στην προσαρμογή;


«Ήξερα τα παιδιά που έπαιζαν στον Άλιμο, γνωριζόμασταν από παλιά. Με υποδέχτηκαν θερμά στην ομάδα. Δεν είχα κανένα πρόβλημα στο να προσαρμοστώ στην ομάδα, μπήκα αμέσως στο κλίμα».

Πόσο σημαντικό ήταν για εσάς η παρουσία της ΑΕΚ στον όμιλό σας; Σας έδωσε ένα παραπάνω κίνητρο;

«Η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία. Σίγουρα η παρουσία της μας έδινε ένα παραπάνω κίνητρο, αλλά μέχρι εκεί. Εμείς σε κάθε περίπτωση, όποιες ομάδες και αν είχαμε στον όμιλό μας θα δίναμε το 100% σε όλα τα ματς, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε τους στόχους μας».

Καταφέρατε και τερματίσατε τελικά δεύτεροι και τώρα έρχονται τα μπαράζ με την ΑΕΚ. Πιστεύεται ότι μπορείτε να είστε τελικά εσείς η ομάδα που θα περάσετε στην επόμενη φάση;

«Προφανώς και το πιστεύουμε, με σκληρή δουλειά, σεβόμαστε την ΑΕΚ γιατί είναι μεγάλη ομάδα, αλλά από εκεί και πέρα αυτό δεν λέει κάτι. Όποιος είναι καλύτερος θα κερδίσει και πιστεύω ότι σε αυτά τα δύο ματς των μπαράζ θα παιχτεί ωραίο ποδόσφαιρο, γιατί είμαστε και οι δύο καλές ομάδες».



Ποιο είναι το δυνατό στοιχείο του Αλίμου για φέτος;

«Το δυνατό μας σημείο είναι ότι πάνω από όλα είμαστε μια παρέα μέσα στην ομάδα. Είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας, δεν υπάρχουν εντάσεις και κλίκες. Είμαστε μια παρέα εντός και εκτός γηπέδων και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο αγωνιζόμαστε».

Ποιοι είναι οι δικοί σου προσωπικοί στόχοι και όνειρα μετά την ολοκλήρωση αυτής της σεζόν;

«Πάνω από όλα στόχος και δικός μου και της ομάδας είναι να πάρουμε φέτος το πρωτάθλημα, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτό θα έρθουν και οι καλές εμφανίσεις, ώστε να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό».

Θεωρείς ότι σας έκανε κακό το ότι είχατε τόσους λίγους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα;

«Όταν πήγα στον Άλιμο είχα παιχνίδια στα πόδια μου, αλλά σίγουρα οι αγώνες που είχαμε ήταν πολύ λίγοι. Παράλληλα, υπήρχαν συνέχεια διακοπές στο πρωτάθλημα και αυτό δυσκόλευσε το έργο μας, γιατί δεν μπορούσαμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Μόλις βρίσκαμε τα πατήματά μας και βρήσκαμε καλό ρυθμό, σταματούσε ξανά το πρωτάθλημα και μέναμε ξανά πίσω».

Υπάρχει ακόμα μια μεγάλη διακοπή μέχρι τα μπαράζ. Πως σας επηρεάζει αυτό;
«Η διακοπή είναι μεγάλη σίγουρα, αλλά προετοιμαζόμαστε καταλλήλως για τα ματς με την ΑΕΚ. Κάνουμε πολλά φιλικά, είμαστε σε φόρμα και θα είμαστε έτοιμοι όταν έρθει η στιγμή να αγωνιστούμε με την ΑΕΚ».

Πόσο δύσκολο είναι για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε μια ομάδα που στη μέση της σεζόν αποσύρεται από το πρωτάθλημα, καθώς ξεκίνησες από τον Πανηλειακό;
«Είναι δυσάρεστα τα συναισθήματα, γιατί ο Πανηλειακός είναι μεγάλη ομάδα και είχε πολλές αναποδιές, αλλά από όλα αυτά που έζησα πήρε εμπειρίες, τόσο θετικές όσο και αρνητικές».



Ξεκίνησες προετοιμασία στον Πανηλειακό ως επαγγελματίας, έγιναν οι πρώτοι αγώνες, η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα και στη συνέχεια βρέθηκες τους Νέους του Αλίμου. Τι εμπειρίες αποκόμισες από όλο αυτό;
«Όλα αυτό με σκληραγώγησε γιατί οι συνθήκες ζωής ήταν δύσκολες, με αρκετές πιέσεις από τον κόσμο που αγαπούσε την ομάδα. Αυτό με βοήθησε να είμαι έτοιμος και ψυχικά και σωματικά και για τον Άλιμο και πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω σε κάθε προσδοκία που θα έχει η ομάδα που θα αγωνίζομαι. Επίσης πήρα πολλά πράγματα από την προετοιμασία που κάναμε στην Ιταλία. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για εμένα, γιατί παίξαμε με ομάδες από την Β’ Ιταλίας. Αποκόμισα πάρα πολλά πράγματα από όλα αυτά που έζησα».

Σε έχουμε δει ως αριστερό μπακ, αλλά και ως στόπερ. Τι προτιμάς εσύ;
«Αριστερό μπακ, αλλά όπου και αν με τοποθετήσει ο προπονητής μου θα δίνω πάντα το 100% τους και θα προσπαθώ να βοηθάω την ομάδα μου να παίρνει νίκες και να κατακτά τους στόχους της».

Μαρία Τσίχλα