Κολλινιάτης στο academania-sports: Πιστεύω ότι θα τα καταφέρω στο αντρικό επίπεδο

Ο Νίκος Κολλινιάτης μιλάει στο academania-sports για τη σεζόν που έρχεται που όπως όλα δείχνουν θα τον βρουν στον Άλιμο και στην Γ’ Εθνική, καθώς και τις εμπειρίες που έχει συλλέξει μέχρι στιγμής στις μικρές κατηγορίες.


Μόνο ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της ομάδας Νέων του Αλίμου, με τα περισσότερα παιδιά από το ρόστερ να παίρνουν άνοδο στο αντρικό τμήμα, ώστε να στελεχώσουν την ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ένας από αυτούς είναι ο αμυντικός, Νίκος Κολλινιάτης, ο οποίος μίλησε στο academania-sports για τη μέχρι στιγμής πορεία του, τη σεζόν που πέρασε, καθώς και τη χρονιά που έρχεται που όπως όλα δείχνουν θα τον βρουν στην Γ’ Εθνική με τον Άλιμο.

Πόσο σημαντικές ήταν οι εμπειρίες που πήρες από την Δ και την Γ Εθνική, που ανήκες στο αντρικό τμήμα του Αλίμου;

«Στην Δ’ Εθνική ήταν λίγες οι εμπειρίες με την πρώτη ομάδα. Οι περισσότερες εμπειρίες που πήρα ήταν σε επίπεδο προπονήσεων γιατί αγωνιζόμουν κανονικά με τους Νέους, αλλά ήταν με άνοδος σε εισαγωγικά αφού ήταν η χρονιά που καταργήθηκε η Δ’ Εθνική και στην Γ’ ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Οι εμπειρίες εκεί ήταν περισσότερες, καθώς ναι μεν αγωνιζόμουν στους Νέους, αλλά ήμουν ενσωματωμένος στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, κάνοντας προπόνηση δίπλα σε έμπειρους παίκτες και έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα. Παράλληλα πήραμε μια άνοδο χωρίς ήττα και το κλίμα ήταν οικογενειακό χωρίς λύπες. Έμαθα πολύ σημαντικά πράγματα, δίπλα σε καλούς και έμπειρους παίκτες και έναν πολύ καλό προπονητή».



Η φετινή σεζόν με τους Νέους του Αλίμου ήταν θετική ή αρνητική;
«Η χρονιά που μας πέρασε είχε μόνο θετικά πράγματα τα οποία θα θυμόμαστε, αφού ήταν ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό με ιστορικές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Απόλλωνας Σμύρνης και αρκετές ακόμα. Μπορεί να μην ήταν αντρικό το επίπεδο, αλλά ήταν ένα πρωτάθλημα Νέων Β’ Εθνικής που κερδίσαμε εμπειρίες όλα τα παιδιά με έναν πολύ καλό προπονητή και άνθρωπο με τρομερό χαρακτήρα, από τον οποίο πήρα και εγώ και οι συμπαίκτες μου πάρα πολλά και καταφέραμε και δείξαμε την δουλειά που έγινε, κάνοντας μια καλή πορεία μέχρι τα μπαράζ με την ΑΕΚ».

Καταφέρατε να κάνετε έναν τρομερό πρώτο γύρο αλλά στον δεύτερο η απόδοσή σας μειώθηκε. Τι συνέβη;

«Στον πρώτο γύρο τερματίσαμε πρώτοι κάνοντας πολύ καλές εμφανίσεις και παίζοντας πολύ καλό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Στον δεύτερο γύρο κάναμε την λεγόμενη κοιλιά σαν ομάδα. Λίγο οι τραυματισμοί, λίγο η αλλαγή προπονητή που υπήρξε, καθώς και το ένα κακό αποτελέσματα έφερε το άλλο κάτι που δεν το είχαμε συνηθίσει μας επηρέασαν. Το σημαντικό βέβαια είναι ότι δεν το βάλαμε κάτω και συνεχίσαμε μέχρι το τέλος».

Η σεζόν που έρχεται γνωρίζεις που θα σε βρει;

«Όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσω στον Άλιμο αλλά στο αντρικό τμήμα. Ακόμα δεν είναι τίποτα σίγουρο, καθώς έχουν δίνει απλά κάποιες συζητήσεις, αλλά θέλω να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα παίρνοντας τις πρώτες μου εμπειρίες σε αντρικό επίπεδο».



Θεωρείς ότι είσαι έτοιμος να σταθείς στο αντρικό επίπεδο στην Γ’ Εθνική;

«Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά χρειάζονται την ευκαιρία τους, πόσω μάλλον σε αντρικό επίπεδο. Μπορώ να πω ότι γνωρίζοντας τις ικανότητές μου πιστεύω ότι θα καταφέρω να αντεπεξέλθω αλλά σίγουρα θα υπάρξουν δυσκολίες και θα πρέπει να δίνω το 100% του εαυτό μου, σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα».

Ο Άλιμος φέτος θα αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Θεωρείς ότι αυτό θα σας κάνει καλό; Θα μπορείτε να σηκώσετε το βάρος της Γ’ Εθνικής;

«Όπως είπα και πριν θα είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα με πολύ ιστορικές ομάδες και έδρες. Το γεγονός ότι η ομάδα θα στηριχθεί στους νέους της ομάδας είναι πολύ ευχάριστο αλλά ταυτόχρονα και πολύ δύσκολο, γιατί ξαφνικά ανεβαίνεις επίπεδο και χρειάζεται πρώτα καλό κλίμα, πολύ δουλειά και καλή ζωή για να μπορείς να αντεπεξέλθεις».



Όλα αυτά τα χρόνια που προπονούσαν με το αντρικό τμήμα αγωνιζόσουν και με τις Ακαδημίες. Κάνει καλό αυτό σε έναν ποδοσφαιριστή ή τον μπερδεύει;
«Είναι θετικό από την μια, αρνητικό από την άλλη διότι είσαι πολύ καλά προπονημένος σε φυσική κατάσταση, κάνεις προπονήσεις με παραπάνω ένταση, αλλά σε μπερδεύει το πάνω κάτω η αλήθεια είναι γιατί δεν γνωρίζεις πως παίζουν οι Νέοι, αφού απέχεις από τις προπονήσεις και δεν γνωρίζεις όλα τα «θέλω» του προπονητή, αφού συνεργάζεσαι μαζί του μια φορά την εβδομάδα. Επίσης κάνεις προπονήσεις με πολύ έμπειρους παίκτες και η βοήθειά τους είναι καταλυτική, καθώς στους αγώνες με τους νέους προσπαθείς να βγάλεις στο παιχνίδι σου όλες τις συμβουλές που σου έχουν δώσει».

Μια ευχή για τη νέα σεζόν;
«Επειδή η Ελλάδα περνάει δύσκολα σε όλα τα επίπεδα, θα ήθελα να ευχηθώ υγεία στα επόμενα χρόνια που έρχονται και θα είναι δύσκολα και σημαντικά. Σχετικά με το ποδόσφαιρο, καλή χρονιά σε όλους με πολύ δουλειά και οι ευκαιρίες θα έρθουν αργά ή γρήγορα».

Μαρία Τσίχλα