Πιτέλης στο academania-sports: Μας έλειψε η τύχη


Ο Νίκος Πιτέλης μίλησε στο academania sports για τη σεζόν που πέρασε στους Νέους του Αχαρναϊκού, τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής και τα σχέδια του για το μέλλον.


Μπορεί να ήταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν, ωστόσο ο Αχαρναϊκός τερμάτισε στην 5η θέση του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Football League Νέων με 13 βαθμούς σε 12 ματς. Ο Νίκος Πιτέλης μίλησε στο academania-sports για την πορεία της ομάδας του, που της έλειψε η τύχη, τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε το πρωτάθλημα, καθώς και τα σχέδιά του για τη νέα σεζόν.

Σου μένει μια πικρή γεύση από την ολοκλήρωση της σεζόν με τον Αχαρναϊκό;
«Η περυσινή χρονιά με τον Αχαρναϊκό ήταν δύσκολη. Παρόλα αυτά καταφέραμε μέσα από τις καλές αλλά και τις άσχημες στιγμές που είχαμε να κερδίσουμε εμπειρίες. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με την θέση στην οποία τερματίσαμε, αλλά κρατάμε όλα όσα μάθαμε και συνεχίζουμε».

Πιστεύεις ότι η τελική κατάταξη σας αδικεί;
«Δεν θεωρώ ότι είναι θέμα αδικίας αλλά τύχης. Σε κάποια ματς μας έλειπε η τύχη. Θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει σε υψηλότερη θέση αναλογικά με το ποδόσφαιρο που παίζαμε».



Σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα; Γνωρίζεις που θα συνεχίσεις την καριέρα σου;
«Δεν έχω ακόμα τίποτα σίγουρο, δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Προσωπικά θέλω να συνεχίσω στον Αχαρναϊκό. Θέλω να κάνουμε μια καλύτερη πορεία από ότι πέρυσι με το τμήμα Νέων και να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε σαν ομάδα».

Έχεις ακόμα ένα χρόνο στους Νέους. Πιστεύεις ότι έχεις τις δυνατότητες να αγωνιστείς άμεσα σε αντρικό επίπεδο;
«Θέλω μέσα από αυτή την χρονιά στο τμήμα Νέων να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα είναι στο χέρι του προπονητή μου. Αυτός θα κρίνει αν είμαι έτοιμος να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα».

Ήταν κουραστικός ο τρόπους που διεξήχθη εφέτος το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Πιστεύεις ότι αν του χρόνου αλλάξει κάτι δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα οι ποδοσφαιριστές;
«Η αλήθεια είναι ότι εφέτος το πρωτάθλημα ήταν πολύ μικρός, κυρίως για της ομάδες των δύο πρώτων ομίλων που δεν είχαν τρίτο γύρο. Πρωτάθλημα με 12 αγωνιστικές δεν το λες πρωτάθλημα. Ελπίζω να είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα φέτος και να υπάρξει πρωτάθλημα με περισσότερες αγωνιστικές».




Πιστεύεις ότι η κρίση στην Ελλάδα θα δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως εσένα να αναδειχθούν;
«Δεν ξέρω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια πράγματα θα αλλάξουν, τουλάχιστον να αποφασιστεί κάτι καλό για την χώρα μας γιατί ο ελληνικός λαός έχει αντέξει πολλά χρόνια και πρέπει να καταφέρουμε να ανακάμψουμε. Αυτό είναι το σημαντικό. Σχετικά με το ποδόσφαιρο σίγουρα το ότι δεν υπάρχουν χρήματα στις ομάδες δίνει την ευκαιρία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές να αγωνιστούν και να αρπάξουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται».

Μια ευχή για τη νέα σεζόν

«Θέλω να έχουμε μια χρονιά γεμάτη υγεία για όλους και επιτυχίες για την ομάδα μου. Κλείνοντας θα ήθελα να πω και ευχαριστώ στην οικογένεια μου που με στηρίζει, καθώς και στον προπονητή μου».

Μαρία Τσίχλα